7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας

26 & 27 Ιανουαρίου 2019, στο Royal Olympic Hotel της Αθήνας.

συνέδριο γυναικολογικής ενδοκρινολογίας

Στις 26 & 27 Ιανουαρίου 2019, στο Royal Olympic Hotel της Αθήνας, ο Δρ. Παναγιώτης Κοφινάκος παρακολούθησε με επιτυχία το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας, που διοργανώθηκε από την  Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας. Το Συνέδριο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην Αθήνα.

Η Γυναικολογική Ενδοκρινολογία αποτελεί τομέα της Ιατρικής της Αναπαραγωγής, που είναι μία από τις τέσσερις εξειδικεύσεις της κύριας ειδικότητας της Μαιευτικής και Γυναικολογίας. Στο Συνέδριο συζητήθηκαν τόσο κλασσικά θέματα όσο και νεώτερα δεδομένα της ενδοκρινολογίας του γεννητικού κύκλου αλλά και παθολογικές καταστάσεις, που έχουν σχέση με διαταραχές της έκκρισης των ορμονών της Αναπαραγωγής.

Κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν στο Συνέδριο:

  • Μετάβαση από την αναπαραγωγική ηλικία στην εμμηνόπαυση και διαχείριση του στρες.
  • Γευματικές συνήθειες γυναικών στην εμμηνόπαυση: Συσχέτιση με δείκτες παχυσαρκίας.
  • Συσχέτιση μεταηύ χαρακτηριστικών της προσωπικότητας, δημογραφικών παραμέτρων και εμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων σε δείγμα 100 γυναικών στην Ελλάδα.
  • Υπερανδρογοναιμία και περιγεννητικό αποτέλεσμα.

  • Ο ρόλος του ολικού λίπους ιστού και του λιπώδους ιστού κορμού στην οστική πυκνότητα εφήβων με ψυχογενή ανορεξία, που επαναπροσέλαβαν πλήρως το σωματικό τους βάρος και ανέκτησαν την εμμηνορρυσία τους.
  • Ο ρόλος της ψυχογενούς βουλιμίας στις ορμονολογικές και μεταβολικές παραμέτρους, καθώς και στις εμμηνορρυσιακές διαταραχές υπέρβαρων και παχύσαρκων εφήβων.
  • Πάχος ενδομητρίου και κλινική έκβαση γέννησης ζώντος νεογνού στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Ανάλυση μιας κοόρτιας μελέτης.
  • Στρογγύλη Τράπεζα: Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Επαναλαμβανόμενη Αποτυχία Εμφύτευσης, Ενδομητρίωση και Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Η σημασία της AMH στην Ωοθηκική Διέγερση,
    Σύνδρομο Υπερδιέγερσης των Ωοθηκών.
  • Στρογγύλη Τράπεζα: Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ). Παθογένεση του ΣΠΩ – Νεότερα Δεδομένα, Μεταβολές των ορμονών του άξονα και της Ωοθυλακιογένεσης στο ΣΠΩ, Το ΣΠΩ μετά την Εμμηνόπαυση, Θεραπεία Υπογονιμότητας στο ΣΠΩ, Εξωσωματική Γονιμοποίηση στο ΣΠΩ.
  • Διάλεξη: O ρόλoς τoυ IGF-1 στην Ενδομητρίωση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο γυναικολογικής ενδοκρινολογίας, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Λοιπές συμμετοχές του Δρ. Κοφινάκου κατά την πενταετία 2016-2020, μπορείτε να βρείτε εδώ.


Εγγραφή στον Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο

Μετά την εγγραφή σας θα λάβετε email για επιβεβαίωση της εγγραφής σας.
About Παναγιώτης Κοφινάκος
Ο Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος Δρ. Παναγιώτης Κοφινάκος είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνεργάζεται με το δίκτυο υγείας MEDISYSTEM της INTERAMERICAN, με τη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΡΕΑ (Λ. Συγγρού 383, Παλαιό Φάληρο) και διατηρεί ιδιωτικό γυναικολογικό ιατρείο στο Περιστέρι Αττικής (οδός Τζων Κέννεντυ 40, Δευτέρα-Παρασκευή 5 - 9 μμ). Τηλέφωνα για ραντεβού: 211-22.15.099 και 6972-91.11.76.

Σχολιάστε

Το email σας δεν δημοσιεύεται.


*


13 + nineteen =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.