Καθυστέρηση μετά από διακοπή αντισυλληπτικών

Ενδομητρίωση

Καθυστέρηση μετά από διακοπή αντισυλληπτικών

Ερώτηση: Για περίπου 2 χρόνια έπαιρνα αντισυλληπτικά, καθαρά για αντισύλληψη. Στις 20 Φεβρουαρίου ήρθε η τελευταία μου περίοδος όπου δεν ξαναπήρα αντισυλληπτικά. Έως σήμερα δεν έχω αδιαθετήσει ακόμη, έχω πολλά κολπικά υγρά (διάφανα και λευκά), ελάχιστους πόνους περιόδου, το στήθος δεν είναι καθόλου πρισμένο, αλλά παρατηρώ μια κόπωση ιδιαίτερη. Είμαι 32 χρονών και με το σύζυγο μου είχαμε αρκετές ελεύθερες επαφές μέσα στο μήνα. Υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης; Να κάνω τεστ ή είναι φυσιολογική η καθυστέρηση; Θέλουμε να κάνουμε μωράκι αλλά δεν θέλω να παίρνω “ελπίδες” χωρίς λόγο.

Απάντηση: Τα βήματα είναι τα εξής: τεστ κυήσεως, ενδοκολπικό υπερηχογράφημα και οδηγίες από το γιατρό σου.

Η παραπάνω ερώτηση τέθηκε στον Δρ. Κοφινάκο τον Μάρτιο του 2016, διαδικτυακά και χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις. Ο Δρ. Κοφινάκος απάντησε διαδικτυακά λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα δεδομένα που του παρατέθηκαν και χωρίς να έχει προηγηθεί γυναικολογική εξέταση ή/και διάγνωση εκ μέρους του. Για μια πιο εμπεριστατωμένη και επίκαιρη απάντηση για ανάλογα θέματα, επικοινωνήστε με τον Δρ. Κοφινάκο.


Εγγραφή στον Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο

Μετά την εγγραφή σας θα λάβετε email για επιβεβαίωση της εγγραφής σας.
About Παναγιώτης Κοφινάκος
Ο Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος Δρ. Παναγιώτης Κοφινάκος είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνεργάζεται με το δίκτυο υγείας MEDISYSTEM της INTERAMERICAN, με τη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΡΕΑ (Λ. Συγγρού 383, Παλαιό Φάληρο) και διατηρεί ιδιωτικό γυναικολογικό ιατρείο στο Περιστέρι Αττικής (οδός Τζων Κέννεντυ 40, Δευτέρα-Παρασκευή 5 - 9 μμ). Τηλέφωνα για ραντεβού: 211-22.15.099 και 6972-91.11.76.

Σχολιάστε

Το email σας δεν δημοσιεύεται.


*


17 + 9 =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.