Σεμινάριο Κολποσκόπηση και Παθολογία Τραχήλου

13 - 15 Νοεμβρίου 2014, Ιωάννινα

HPV - κονδυλώματα

Σεμινάριο Κολποσκόπηση και Παθολογία Τραχήλου

Το τριήμερο 13 με 15 Νοεμβρίου 2014, ο Δρ. Κοφινάκος συμμετείχε σε επιστημονικό σεμινάριο στα Ιωάννινα με τίτλο “Κολποσκόπηση και Παθολογία Τραχήλου: Ενδιαφέρουσες Κλινικές Περιπτώσεις”.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης και το HeCPA Group (Hellenic Cervical Pathology Academic Group – Ελληνική Ακαδημαϊκή Ομάδα Μελετών Παθολογίας Τραχήλου).

Πρόκειται για ένα καινοτόμο σεμινάριο καθώς, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, βασίστηκε στη πρωτοποριακή μέθοδο «μάθηση διαμέσου του προβλήματος» (PBL, Problem Based Learning). Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα εντατικό «φροντιστήριο» τόσο σε βασικές αρχές, όσο και στις νεώτερες εξελίξεις στη παθολογία τραχήλου της μήτρας, ενθαρρύνοντας ιδιαίτερα τη συμμετοχή και τη συζήτηση με ειδικούς, μέσω της παρουσίασης ποικίλλων περιστατικών και της ανάπτυξης του προβληματισμού περί της ορθής αντιμετώπισης τους.

Μερικά από τα θέματα που μελετήθηκαν:

  • Βιοδείκτες στην Παθολογία Τραχήλου,
  • Γυναικολογική Ογκολογία και Παθολογία Τραχήλου,
  • Εφηβεία και Παθολογία Τραχήλου,
  • IVF και Παθολογία Τραχήλου,
  • Θέματα θεραπείας – Μετεγχειρητική παρακολούθηση,
  • Αιδοίο και παθολογία κατωτέρου γεννητικού συστήματος,
  • Νέες τεχνολογίες,
  • Ο ρόλος του HPV εμβολιασμού στην κλινική πράξη.

Τα λοιπά επιστημονικά συνέδρια στα οποία έχει λάβει μέρος μέχρι τώρα ο Δρ. Κοφινάκος.


Εγγραφή στον Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο

Μετά την εγγραφή σας θα λάβετε email για επιβεβαίωση της εγγραφής σας.
About Παναγιώτης Κοφινάκος
Ο Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος Δρ. Παναγιώτης Κοφινάκος είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνεργάζεται με το δίκτυο υγείας MEDISYSTEM της INTERAMERICAN, με τη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΡΕΑ (Λ. Συγγρού 383, Παλαιό Φάληρο) και διατηρεί ιδιωτικό γυναικολογικό ιατρείο στο Περιστέρι Αττικής (οδός Τζων Κέννεντυ 40, Δευτέρα-Παρασκευή 5 - 9 μμ). Τηλέφωνα για ραντεβού: 211-22.15.099 και 6972-91.11.76.

Σχολιάστε

Το email σας δεν δημοσιεύεται.


*


5 × one =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.