Καφέ υγρά στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης

εγκυμοσύνη

Καφέ υγρά στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης

Ερώτηση: Βρίσκομαι στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης μου (29 εβδομάδων και 3 ημερών). Χθες το πρωϊ παρατήρησα καφέ υγρά κατά το σκούπισμα, όχι μεγάλη ποσότητα. Έντρομη πήγα στο νοσοκομείο όπου με βάλανε σε καρδιοτοκογράφο. Όλα έδειξαν φυσιολογικά, χτύποι, ήρεμη μήτρα χωρίς συσπάσεις. Ακολούθησε κολπικός υπέρηχος από τον γυναικολόγο μου όπου μου επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν λίγα καφέ υγρά ακόμη. Ακολούθησε και άλλος ένας υπέρηχος κοιλιάς από ειδικό υπερηχογραφιστή, όπου όλα έδειξαν εντελώς φυσιολογικά, πλακούντας, τράχηλος κλειστός 25mm, κινήσεις εμβρύου φυσιολογικές, παρατηρήσανε τον ομφάλιο λώρο, τη ροή αίματος κλπ, όλα έδειξαν φυσιολογικά. Ο γιατρός μου είπε ότι μπορεί να είναι κάποιο σπάσιμο αγγείου στον τράχηλο, κάποια κολπίτιδα ή μικρή αποκόλληση η οποία δεν φαίνεται στον υπέρηχο. Μου συνέστησε ξεκούραση, κολπική και από το στόμα αντιβίωση και ενέσεις κορτιζόνης για παν ενδεχομενο. Φυσικά, έχω αγχωθεί παρόλο που ο γιατρός ήταν καθησυχαστικός. Εσάς ποιά είναι η γνώμη σας; Τί μπορεί να συμβαίνει;

Απάντηση: Σωστή η αντιμετώπιση. Ξεκούραση για λίγες ημέρες, μέχρι να στεγνώσεις και να καταλαβαίνεις κάθε μέρα τις κινήσεις του μωρού σου. Επανάληψη υπέρηχου σε 15 ημέρες.

Η παραπάνω ερώτηση τέθηκε στον Δρ. Κοφινάκο τον Μάρτιο του 2016, διαδικτυακά και χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις. Ο Δρ. Κοφινάκος απάντησε διαδικτυακά λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα δεδομένα που του παρατέθηκαν και χωρίς να έχει προηγηθεί γυναικολογική εξέταση ή/και διάγνωση εκ μέρους του. Για μια πιο εμπεριστατωμένη και επίκαιρη απάντηση για ανάλογα θέματα, επικοινωνήστε με τον Δρ. Κοφινάκο.


Εγγραφή στον Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο

Μετά την εγγραφή σας θα λάβετε email για επιβεβαίωση της εγγραφής σας.
About Παναγιώτης Κοφινάκος
Ο Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος Δρ. Παναγιώτης Κοφινάκος είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνεργάζεται με το δίκτυο υγείας MEDISYSTEM της INTERAMERICAN, με τη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΡΕΑ (Λ. Συγγρού 383, Παλαιό Φάληρο) και διατηρεί ιδιωτικό γυναικολογικό ιατρείο στο Περιστέρι Αττικής (οδός Τζων Κέννεντυ 40, Δευτέρα-Παρασκευή 5 - 9 μμ). Τηλέφωνα για ραντεβού: 211-22.15.099 και 6972-91.11.76.

Σχολιάστε

Το email σας δεν δημοσιεύεται.


*


8 + four =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.