Εγκυμοσύνη και αποτελέσματα β επιπέδου

Συχνές γυναικολογικές ερωτήσεις

Εγκυμοσύνη και αποτελέσματα β επιπέδου

Ερώτηση: Είμαι 21 εβδομάδων και έκανα β επιπέδου. Μου είπαν ότι όλα είναι καλά όμως στη μητριαία αρτηρία το PI αριστεράς είναι 0,82 και το PI δεξιάς είναι 0,71, με μέση τιμή 0,76.

Επίσης, κάνω ενέσεις Clexane 0,4 και η αιματολόγος μου είπε να αυξήσω στο 0,6 αλλά ο γιατρός δεν θέλει για να μην προκληθεί αιμορραγία.

Μήπως το μωρό δεν τρέφεται καλά? Μήπως πρέπει να αυξήσω την δόση?

Σημειώνω ότι δεν έχω θρομβοφιλία αλλά μετά από παλίνδρομη κύηση στην 13 εβδομάδα, οι εξετάσεις θρομβοφιλίας έδειξαν λίγο αυξημένη την τιμή των δ-διμερών.

 

Απάντηση: Αγαπητή φίλη, τα αποτελέσματα που αναφέρεις είναι φυσιολογικά. Οι αποκλίσεις είναι μικρές και ιατρικά άνευ σημασίας. Μην ανησυχείς.

Για το θέμα της δοσολογίας της ηπαρίνης χαμηλού μοριακού βάρους, εξαρτάται και από το σωματικό σου βάρος.

Θα μείνω στις οδηγίες του γυναικολόγου σου. Καλή επιτυχία!

 Η παραπάνω ερώτηση τέθηκε στον Δρ. Κοφινάκο τον Ιούλιο του 2010, διαδικτυακά και χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις. Ο Δρ. Κοφινάκος απάντησε διαδικτυακά λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα δεδομένα που του παρατέθηκαν και χωρίς να έχει προηγηθεί γυναικολογική εξέταση ή/και διάγνωση εκ μέρους του. Για μια πιο εμπεριστατωμένη και επίκαιρη απάντηση για ανάλογα θέματα, επικοινωνήστε με τον Δρ. Κοφινάκο.


Εγγραφή στον Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο

Μετά την εγγραφή σας θα λάβετε email για επιβεβαίωση της εγγραφής σας.
About Παναγιώτης Κοφινάκος
Ο Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος Δρ. Παναγιώτης Κοφινάκος είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνεργάζεται με το δίκτυο υγείας MEDISYSTEM της INTERAMERICAN, με τη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΡΕΑ (Λ. Συγγρού 383, Παλαιό Φάληρο) και διατηρεί ιδιωτικό γυναικολογικό ιατρείο στο Περιστέρι Αττικής (οδός Τζων Κέννεντυ 40, Δευτέρα-Παρασκευή 5 - 9 μμ). Τηλέφωνα για ραντεβού: 211-22.15.099 και 6972-91.11.76.

Σχολιάστε

Το email σας δεν δημοσιεύεται.


*


fifteen + 3 =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.