Αντισώματα ερυθράς και εγκυμοσύνη

εγκυμοσύνη

Αντισώματα ερυθράς και εγκυμοσύνη

Ερώτηση: Με τη λογική ότι θα κάνω προσπάθειες με το σύζυγο μου για να μείνω έγκυος, προέβη σε προγεννητικό έλεγχο. Ο έλεγχος έδειξε όσον αφορά την ερυθρά ότι το Igm είναι αρνητικό ενώ το Igg θετικό μεν αλλά μόνο 14,7 με τιμή αναφοράς το 10. Ο γυναικολόγος μου με ενημέρωσε ότι, αν θέλω, μπορώ να κάνω εμβόλιο (είχα εμβολιαστεί ξανά το 1989 σε παιδική ηλικία) αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν πρέπει να μείνω για τουλάχιστον 3 μήνες έγκυος. Στην άλλη περίπτωση, καλό είναι όταν μείνω καθ’όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να αποφεύγω τη σχέση με παιδιά και ότι η επιλογή είναι δική μου! Η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα να μην κάνω το εμβόλιο αλλά θα ήθελα πολύ και τη γνώμη σας.

Απάντηση: Αν θέλεις να κάνεις το εμβόλιο, θα πρέπει να προσέχεις για 6 μήνες μετά να μην υπάρξει εγκυμοσύνη, για να είμαστε σίγουροι. Εφόσον δε βιάζεσαι, μπορείς να το κάνεις. Γενικά, δεν συνηθίζουμε να το προτείνουμε σε γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν άμεσα. Αρκεί λοιπόν η σύσταση του γιατρού σου.

Η παραπάνω ερώτηση τέθηκε στον Δρ. Κοφινάκο τον Δεκέμβριο του 2015, διαδικτυακά και χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις. Ο Δρ. Κοφινάκος απάντησε διαδικτυακά λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα δεδομένα που του παρατέθηκαν και χωρίς να έχει προηγηθεί γυναικολογική εξέταση ή/και διάγνωση εκ μέρους του. Για μια πιο εμπεριστατωμένη και επίκαιρη απάντηση για ανάλογα θέματα, επικοινωνήστε με τον Δρ. Κοφινάκο.


Εγγραφή στον Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο

Μετά την εγγραφή σας θα λάβετε email για επιβεβαίωση της εγγραφής σας.
About Παναγιώτης Κοφινάκος
Ο Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος Δρ. Παναγιώτης Κοφινάκος είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνεργάζεται με το δίκτυο υγείας MEDISYSTEM της INTERAMERICAN, με τη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΡΕΑ (Λ. Συγγρού 383, Παλαιό Φάληρο) και διατηρεί ιδιωτικό γυναικολογικό ιατρείο στο Περιστέρι Αττικής (οδός Τζων Κέννεντυ 40, Δευτέρα-Παρασκευή 5 - 9 μμ). Τηλέφωνα για ραντεβού: 211-22.15.099 και 6972-91.11.76.

Σχολιάστε

Το email σας δεν δημοσιεύεται.


*


three − 2 =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.